... da boste prekipevale
od finančne samozavesti! 
FINANČNO DRUŽENJE LE ZA ŽENSKE!
Danes  družba od nas žensk zahteva vedno več: 
popolno poslovno žensko, življenjsko sopotnico, mati, prijateljico, sestro, hčerko ... 
Popoln zunanji izgled, izobrazbo, poslovne sposobnosti, prodornost, drznost, ambicioznost ...

In eno izmed vedno bolj pomembnih področij je področje osebnih/družinskih financ. Tisoč in en izgovor najdemo zakaj se nam to področje ne zdi tako pomembno in zakaj menimo, da imamo tukaj dovolj znanja. Toda pozor! To, da mislimo da vse vemo in da z denarjem ni potrebno znati upravljati je lahko zelo zmotno. In to, da nimamo urejenih družinskih financ nas lahko dolgoročno pelje v izgubo. Izgubo finančne svobode, izgubo samozavesti, smisla življenja ali partnerstva. In kakšen odnos imamo ženske do denarja?

"Ženske smo v večini zelo skromne, celo preveč skromne. 
V naši naravi je, da se razdajamo za druge." 

Ana Vezovišek
 V prvi vrsti je naša družina (otroci, partner) in nato smo me (na zadnjem mestu). Vse dokler nam konec meseca ne ostane nič in začnemo posegati po pripomočkih s pomočjo katerih ohranjamo standard, ki nam ga narekuje okolica. Nekaj časa to sicer deluje, toda ne dolgo. Hitro ostanemo same, s kreditnimi karticami in limiti, ujete v pasti, brez podpore, saj si svojemu partnerju ne upamo povedati, da smo v finančnih težavah, čeprav ne po svoji krivdi. Ali pa tudi.

Je to zločin? Nikakor ne. Partnerstvo temelji na zaupanju - vsesplošnem zaupanju. In lahko rečemo, da ni pravega zaupanja, če partnerja drug pred drugim "skrivata" svoje finance .
Zakaj ne? Ker mora biti odnos med dvema partnerjema enakovreden, uravnotežen, sicer slej ko prej pride do tega, da se eden počuti manjvrednega, podrejenega. To zelo vpliva na sam odnos. Pri svojem delu opažam, da se vse več žensk počuti manjvredne , da imajo občutek, da samo delajo, skrbijo za družino in da sebi čisto nič ne privoščijo.

To lahko spremenimo! 

Kako? Na način, da se bomo naučile ravnanja z denarjem, da bomo vzpostavile sistem, ki bo dobro deloval znotraj naše družine in s katerim bodo zadovoljni čisto vsi. Me, naš partner in naši otroci. To si vse želimo, kaj ne? 
Gre za res posebno druženje, ki ga do danes gotovo še niste bile deležne. Takšno, kjer bomo na prav poseben način odprle izredno težko temo – temo o denarju in kjer se bomo odkrito pogovorile o tem:

     - kaj je tisto, kar nam povzroča največje finančne skrbi, 
     - kje delamo največ napak, 
     - kako si postaviti močne finančne temelje, 
     - kako iz začaranega kroga, ko samo delamo in  
       delamo  in od tega nimamo nič,
     - gredo vsi naši prihodki za družino, pa smo kljub 
       temu deležne očitkov, da ne  znamo z denarjem,
     - kako o financah spregovoriti s svojim partnerjem? 
       Kako sploh načeti to temo?
     - kako si privoščiti več, da pri tem ne bomo imele 
       slabe vesti …

... in še marsičem drugem!

Vabim vas na FINO druženje z Aninimi finančnimi recepti
No, da ne boste mislile, da sem jaz popolna in da od nekaj obvladam to področje, naj vam nekaj zaupam. Ko sem se prvič soočila s svojimi financami mi ni bilo lahko … In to bom prvič razkrila v novi, prihajajoči knjigi, ki sva jo napisala z Mitjo (mojim soprogom):

"Vseeno moram priznati, da sem, ko mi je Mitja prvič predlagal, da imava skupni proračun – tedaj sem imela 26 let –, doživela pravi šok. Pomislila sem: Kaj? Rad bi vedel, kam gre moj denar? Moj denar? Me želiš nadzirati? Saj jaz znam z denarjem! Potem sem nadaljevala: Kako si bom zdaj kupila, kar želim? Bom morala vsakič vprašati tebe? Toda govorila sem si tudi: Le kako naj Mitji pokažem, v kakšnem limitu sem in da občasno uporabljam kreditno kartico? Kaj si bo mislil? Že res, da imam načrt, kako bom odplačala dolg ... Ali naj mu šele takrat, ko poplačam limit, pokažem stanje na transakcijskem računu? 
V meni so se prepletali občutki sramu, tesnobe, nesposobnosti, nesamozavesti, manjvrednosti in še bi lahko naštevala. Zdelo se mi je, kot bi me nekdo finančno razgalil. Postala sem nemočna. Nisem vedela, kaj naj odgovorim, kje na začnem. A sem se soočila s svojimi strahovi in Mitji pokazala svojo finančno sliko ..."
Ana Vezovišek
Specialistka za financiranje
in osebni proračun,
finančni coach
2 uri bomo odkrivale največje finančne izzive, s katerimi se še posebej soočamo me ženske, potem pa bo sledila posebna izkušnja. Izkušnja, ki jo me še kako potrebujemo. 

Pridružila se nam bo namreč moja prijateljica Irena Rugel Krajcer, osebna stilistka, modna oblikovalka in kostumografinja šova Zvezde plešejo. Tista dama, ki nam pokaže, kako narediti totalno čistko naše omare in priti do funkcionalne garderobe, ki bo delala zate in ne obratno. Si predstavljate? 

Priznajmo si, vsaka od nas si želi zapraviti čim manj in izgledati odlično, pri tem pa ustvariti garderobo po načelu manj je več. 
Kako bo druženje potekalo?

Ko boste izvedele, koliko lahko zapravite za oblačila, bomo skupaj z Ireno spregovorile o tem: 

  - kako ustvariti garderobo po načelu manj je več, zapraviti 
     manj in izgledati odlično,
  - koliko časa porabimo za oblačenje, 
  - kdaj je nakup upravičil zapravljen čas in denar,
  - kakšno je naše razpoloženje ob pogledu na našo 
    g arderobo,
  - ter kako upravljati s svojo garderobo in se razbremeniti 
    vsakdanjega stresa, ki nam ga prinaša proces izbire 
    oblačil.
Irena Rugel Krajcer 
osebna stilistka, modna oblikovalka in kostumografinja in  avtorica knjige 
Nimam nič za oblečt
+386
Fino druženje bo:
-   v torek, 19. marca , RAZPRODANO
- v torek, 26. marca, RAZPRODANO
- v torek, 23. aprila 2019 , RAZPRODANO
 v Finplacu, Kristalna palača, BTC, 
Ameriška ulica 8, Ljubljana. 

Kmalu nove delavnice z novo vsebino! Spremljajte nas. 
Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali vsa nadaljnja navodila.  Preverite tudi neželeno pošto! 
S klikom na gumb se strinjate s splošnimi pogoji, ki se nahajajo TUKAJ.
© 2019 VEZOVIŠEK, vse pravice pridržane. 
Pravno obvestilo.